Nehéz kideríteni, hogy pontosan mi történik a Gázai övezetben

2023. október 28. – 12:05

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel sem internet, sem telefonos összeköttetés nincsen Gázában, emiatt nagyon nehéz kideríteni, hogy pontosan mi történik az övezetben – írta Jeremy Bowen, a BBC Dél-Izraelben tartózkodó tudósítója.

„Ma reggel például beszéltem az ENSZ-szel, akik műholdas telefonon keresztül tudtak csak kommunikálni a Gáza déli részén lévő fő irodájukkal. Mivel azonban nincs belső kommunikáció, nem tudnak kapcsolatba lépni a segélyezési műveleteikről gondoskodó területi irodákkal – amelyek jelenleg teljesen leálltak –, hogy megtudják, mi a helyzet.”

A BBC tudósítója szerint úgy tűnik, hogy szombat reggel az izraeli erők a Gázai övezet északi részére, Beit Hanounra koncentrálnak, és onnan egy kicsit délebbre nyomulnak.

Az elmúlt két éjszaka során voltak már harckocsikkal végrehajtott izraeli rajtaütések a Gázai övezetben, de azok után az izraeli erők kijöttek Gázából. Ami most biztosnak tűnik, hogy Izrael az elmúlt éjszaka során egy szélesebb akciót indított, és az IDF szóvivőjének szombat reggeli bejelentése alapján az erőik még mindig a terepen vannak.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!