Erdoğan egy palesztinpárti tüntetésen: Izrael megszálló, a Hamász pedig nem terrorszervezet

2023. október 28. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

Recep Tayyip Erdoğan török elnök egy isztambuli palesztinbarát nagygyűlésen arról beszélt, hogy Izrael megszálló, illetve megismételte álláspontját, miszerint a Hamász nem terrorszervezet.

„Megismétlem azon állításom, hogy a Hamász nem terrorszervezet. Izrael ezen nagyon megsértődött. Izrael egy megszálló, Erdoğan pedig világosan beszél erről, mert Törökország nem tartozik nektek semmivel sem” – mondta a török elnök a palesztinpárti tüntetésen, több százezer támogatója előtt.

A TRT World beszámolója szerint a török elnök megköszönte mindenkinek, aki szolidaritást vállal a palesztinokkal, illetve arról beszélt, hogy „megszakad a szívük” a Gázában történtek miatt. Erdoğan szombaton azt írta X-oldalán, hogy Izraelnek fel kell hagynia az „őrültséggel” és be kell fejeznie a gázai támadásokat. Ebben a bejegyzésében szólította fel arra az embereket, hogy vegyenek részt a Palesztinát támogató tüntetésen az isztambuli Atatürk repülőtéren.

(Guardian, TRT World)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!