A mentők vakon dolgoznak Gázában, nem tudják, hová menjenek és mit tegyenek

2023. október 28. – 14:09

Másolás

Vágólapra másolva

Az éjszakai izraeli bombázások elvágták a mobiltelefon- és internetkapcsolatot a Gázai övezetban, így az emberek – beleértve a kórházakat és a mentőket – nem tudtak kapcsolatba lépni egymással és a külvilággal. Azonban a Sky News egyik gázai munkatársának szombat reggel 7:30 körül sikerült egy hangüzenetet elküldenie, amelyben leírta az ottani helyzetet.

„Még azt sem tudtuk ellenőrizni, hogy a családunk Gázában túlélte-e az éjszakát, vagy bombázzák őket, mert elvágták a kommunikációt és a telefonvonalakat” – mondta. „Emiatt a mentők és a polgári védelem képtelen bármilyen hívást fogadni a bombázásokról, sérültekről vagy bármiről. Nem tudnak semmit, vakon dolgoznak. Nem tudják, hová menjenek, mit tegyenek.” Hozzátette, hogy amikor reggel világos lett, az emberek elindultak megkeresni egymást, a hozzátartozóikat.

(Sky News)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!