A Hamász azt ígérte, hogy Oroszország kérésére szabadon engednek nyolc túszt

2023. október 28. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász azt közölte, hogy nyolc túszul ejtett, orosz állampolgársággal is rendelkező személyt keresnek a Gázai övezetben, akiket készek szabadon engedni Oroszország kérésére. Abu Marzouk, a Hamász egyik tisztviselője a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségnek azt mondta, hogy az orosz külügyminisztérium átadott nekik egy listát, amelyen nyolc név szerepel, akik mind kettős állampolgárok.

„Nagyon odafigyelünk erre a listára, és óvatosan fogjuk kezelni, mert Oroszországot a legközelebbi barátunknak tekintjük” – mondta Marzouk. „Most keressük ezeket az embereket. Nem könnyű, de keressük őket. Amint megtaláljuk, szabadon fogjuk engedni őket. A jelenlegi helyzetből adódó nehézségek ellenére is” – tette hozzá.

Marzouk tagja volt a Hamász delegációjának, amely az elmúlt napokban Moszkvába látogatott. Oroszország a heves izraeli bírálatokkal szemben megvédte döntését, hogy meghívta a Hamász küldöttségét, mondván, hogy a konfliktusban részt vevő valamennyi féllel fenn kell tartani a kapcsolatot.

(Sky News)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!