A Hamász „humanitárius megfontolásból” elengedett két amerikai túszt

2023. október 20. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

A terrorszervezet péntek este jelentette be, hogy a két héttel ezelőtti támadások és túszejtések óta először engedett szabadon túszokat, egy amerikai anyát és a lányát. Az iszlamista szervezet katari közbenjárás nyomán, „humanitárius megfontolásból” engedte el a két túszt, akiknek a kiszabadulását Izrael is megerősítette, ám ennél többet hivatalosan nem tudni róluk.

Az izraeli sajtóban megjelent hírek alapján a két amerikai jelenleg a Vöröskereszt felügyelete alatt áll, és Egyiptomon keresztül viszik majd vissza őket Izraelbe. A Reuters helyszíni tudósítója azt is hozzátette, hogy a családjukat már értesítették. A Jerusalem Post szerint egészen pontosan Judith és Natalie Raananról van szó, akik chicagóiak, és csak Judith anyjának 85. születésnapja alkalmából utaztak Izraelbe. A Hamász állítólag azért engedte el őket, mert Judithnak rossz az egészségi állapota.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!