WHO-főigazgató: Az evakuáció halálos ítéletet jelent az orvosi ellátásban részesülőknek

2023. október 15. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz megismételte korábbi állítását, miszerint az izraeli evakuációs parancsok halálos ítéletet jelentenek az orvosi ellátásban részesülőknek.

A WHO főigazgatója Twitteren írta, hogy az egészségügyi létesítményeket érő támadások további haláleseteket és sérüléseket okoznak. „Az izraeli evakuálási parancsot a kórházakba gyakorlatilag lehetetlen végrehajtani, és halálos ítélet a betegek és sérültek számára. Az egészségügyi dolgozók betegeik mellett állnak. A WHO felszólítja Izraelt, hogy védje meg az egészségügyi intézményeket, egészségügyi dolgozókat, betegeket és civileket, és haladéktalanul vonja vissza a kórházak evakuálási parancsait” – írta.

Gebrejeszusz szerint már így is túlterheltek a kórházak, tele vannak pótágyakkal, és ha még meg is próbálnák átszállítani az embereket, akkor az instabil állapotuk miatt többen meghalhatnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!