Börtönbe is kerülhet, aki megsérti az izraeli nemzeti morált, ezt javasolja egy miniszter

2023. október 15. – 23:20

Másolás

Vágólapra másolva

Izraelben akár börtönbe is kerülhetnek azok az állampolgárok, akik „megsértik a nemzeti morált”. A szabályozás előterjesztője Slomó Karai Likud-párti távközlési miniszter, aki minél előbb szigorítana.

Ha elfogadják a javaslatot, a rendőrség letartóztathatja azokat, akik olyan információkat terjesztettek, amelyek árthatnak a nemzeti morálnak, vagy ellenséges propaganda alapjául szolgálhatnak. A nemzetbiztonsági miniszterrel közösen kidolgozott rendelettervezet a médiát is célba venné: széleskörű jogosítványokat kapnának a hatóságok a kiadványok korlátozására.

Slomó Karai korábban az al-Dzsazíra hírtelevízió helyi irodájának bezárására tett javaslatot, szerinte ugyanis a csatorna elfogult a Hamász irányába és veszélybe sodorja az izraeli katonákat. „Ez egy uszító csatorna, ez a csatorna levideózza a csapatokat a gyülekezési területeken, Izrael állampolgárai ellen uszít” – mondta a miniszter az izraeli katonai rádióban. Döbbenetesnek nevezte, hogy a Hamász szóvivőinek az üzenete átjuthat az al-Dzsazírán. (Haaretz / MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!