Börtönbe is kerülhet, aki megsérti az izraeli nemzeti morált, ezt javasolja egy miniszter

2023. október 15. – 23:20

Másolás

Vágólapra másolva

Izraelben akár börtönbe is kerülhetnek azok az állampolgárok, akik „megsértik a nemzeti morált”. A szabályozás előterjesztője Slomó Karai Likud-párti távközlési miniszter, aki minél előbb szigorítana.

Ha elfogadják a javaslatot, a rendőrség letartóztathatja azokat, akik olyan információkat terjesztettek, amelyek árthatnak a nemzeti morálnak, vagy ellenséges propaganda alapjául szolgálhatnak. A nemzetbiztonsági miniszterrel közösen kidolgozott rendelettervezet a médiát is célba venné: széleskörű jogosítványokat kapnának a hatóságok a kiadványok korlátozására.

Slomó Karai korábban az al-Dzsazíra hírtelevízió helyi irodájának bezárására tett javaslatot, szerinte ugyanis a csatorna elfogult a Hamász irányába és veszélybe sodorja az izraeli katonákat. „Ez egy uszító csatorna, ez a csatorna levideózza a csapatokat a gyülekezési területeken, Izrael állampolgárai ellen uszít” – mondta a miniszter az izraeli katonai rádióban. Döbbenetesnek nevezte, hogy a Hamász szóvivőinek az üzenete átjuthat az al-Dzsazírán. (Haaretz / MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!