Az izraeli elnök szerint kézikönyvvel látták el a Hamász-terroristákat

2023. október 15. – 21:31

Másolás

Vágólapra másolva

Túszejtési kézikönyvet készített a Hamász, melyben az emberrablási folyamat különböző szakaszaira vonatkozó utasításokat gyűjtötték össze. Ezt Jichák Hercog izraeli államfő mondta a CNN kérdésére. A kézikönyvet az egyik, Izraelben lelőtt Hamász-terrorista holtteste mellett találták meg.

Hercog szerint a kiadványban részletezik, hogy a támadóknak hogyan kell káoszt teremteni egy megszállt helyszínen, kitérnek arra, hogy mikor kössék be a foglyul ejtett emberek szemét, vagy például mikor alkalmazzanak áramütést. Akik fenyegetést jelentenek a terroristákra vagy megpróbálja elterelni a figyelmüket, azokat likvidálni kell. A túszokat emberi pajzsként kell alkalmazniuk, „nemre, fajra vagy vallásra tekintet nélkül”, mondta Hercog.

A kézikönyv tartalmaz továbbá egy olyan részt is, amelyben az Izraeli Védelmi Erők (IDF) hierarchiáját és hadviselési képességeit ismertetik. (Haaretz)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!