GoPro kamerával is felvették a Hamász-terroristák, hogyan jártak házról házra

2023. október 15. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt szombaton az Izraelbe betört terroristacsoportok több kibucot is lerohantak, és tucatjával ölték meg az ottani lakókat. Az akciók egy részét GoPro kamerával is rögzítették, legalábbis erre utalnak azok a felvételek, amelyek kikerültek a netre.

A Times of Israel által is szemlézett videók a Szúfa kibuc megtámadásakor készülhettek, és azt mutatják, hogyan járták módszeresen végig az épületeket a támadók. Az egyik videón pedig az látható, hogy egy fegyveres kilövi egy ott parkoló mentőautó kerekét, hogy használhatatlanná tegye.

A terroristák behatoltak a házakba is, hogy megöljék az ott lévőket, vagy túszokat ejtsenek. Az egyik házban is bujkálók után kutattak, az egyik katona a padlásfeljáróba is lőtt, majd egy gyerek hangját utánozva, azt mondta, hogy anya, abban reménykedve, hogy elő tud így csalogatni valakit.

A Twitteren egy olyan videó is kering, amelyen valószínűleg a felvételt készítő Hamász-tag kiiktatása szerepel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!