Először ülésezik a kibővített izraeli vészhelyzeti kabinet

2023. október 15. – 15:12

Másolás

Vágólapra másolva


Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap első alkalommal hívta össze Izrael kibővített vészhelyzeti kabinetjét Tel-Avivban.

Netanjahu az ülés előtti nyilatkozatában arról beszélt, hogy minden miniszter „éjjel-nappal, egységesen dolgozik”. „A Hamász azt hitte, hogy eltörölhetnek minket. Mi vagyunk azok, akik el fogják törölni a Hamászt” – mondta, hozzátéve, hogy az egység megmutatása „világos üzenetet küld a nemzetnek, az ellenségnek és a világnak”.

A korábbi védelmi miniszter, Beni Ganz Nemzeti Tábor nevű centrista pártja a héten egyezett bele, hogy egységkormányt alakítson Netanjahuval és jobboldali koalíciós partnereivel, hogy szembenézzenek a Hamász támadása által okozott válsággal. Avigdor Liberman jobboldali ellenzéki azonban szombaton cáfolta, hogy csatlakoznának egy vészhelyzeti egységkormányhoz, maximum egy válságtanácsban szeretne részt venni.

(The Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!