Egy dél-gázai kórházat is evakuáltatna az izraeli hadsereg

2023. október 15. – 16:18

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah egyetlen kórházának evakuálását kérte – számolt be a BBC az IDF közösségimédia-posztja alapján.

Mindeközben az övezet északi részéről folyamatosan áramlanak a menekültek délre, mivel az izraeli hadsereg korábban felszólította az élő civil lakosságot, hogy hagyják el otthonaikat a szárazföldi offenzíva megindítása előtt. Az IDF ugyanakkor légicsapásokat mér az övezet déli részén lévő célpontokra is.

A BBC beszélt a Rafah kórház egyik orvosával, aki elmondta, hogy neki és a többieknek két órát adtak arra, hogy elhagyják a területet. Ez nagyjából két órával ezelőtt volt – mondta az orvos. A Gáza északi részén fekvő kórházaknak adott ilyen határidőket korábban a lejártuk után meghosszabbította Izrael.

A rafah-i kórház igazgatója nem volt hajlandó elhagyni a létesítményt, ahol számos beteg és súlyosan sérült beteg van. A BBC megkereste az izraeli hadsereget, hogy kommentálják a hírt, egyelőre várják a választ.

A kórházhelyzet ad okot jelenleg a legtöbb aggodalomra Gázában:

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!