A brit külügyminiszter „visszafogottságra és fegyelemre” szólította fel Izraelt a gázai offenzíva megindítása előtt

2023. október 15. – 13:16

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy-Britannia továbbra is támogatja Izrael önvédelemhez való jogát, ugyanakkor arra buzdítja Izraelt, hogy a Hamász elleni katonai akciók során tanúsítson önmérsékletet – mondta James Cleverly brit külügyminiszter vasárnap sajtónyilatkozatban.

Cleverly arról beszélt, hogy az izraeli kormánnyal folytatott megbeszélések során felvetette a polgári áldozatok minimalizálásának szükségességét. „Visszafogottság, fegyelem – ezeket szeretnénk látni az izraeli védelmi erőktől” – mondta a Sky Newsnak.

James Cleverly brit külügyminiszter – Fotó: Jeff Overs / AFP
James Cleverly brit külügyminiszter – Fotó: Jeff Overs / AFP

„Természetesen tiszteletben tartjuk Izrael önvédelemhez való jogát. Azt mondtuk, tegyenek meg mindent, hogy a lehető legkisebb legyen a civil áldozatok száma. Tegyetek meg mindent, hogy megakadályozzátok, hogy a Hamász megkapja, amit akar, vagyis hogy egy szélesebb regionális konfliktusba torkolljon a helyzet” – magyarázta a külügyminiszter.

(Reuters)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!