Izraeli Védelmi Erők: Izrael a nemzetközi jog szerint jár el

2023. október 14. – 15:52

Másolás

Vágólapra másolva

Richard Hecht alezredes, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője szerint Izrael a nemzetközi jog szerint jár el Gázában.

Ezt arra válaszul közölte, hogy Jan Egeland, a palesztinok és Izrael közötti tárgyalásokat segítő egykori diplomata szombaton arról beszélt, az emberek erőszakos evakuálása Gáza északi részéből háborús bűnnek minősül.

„Nem ültetünk embereket teherautókba” – nyilatkozta Hecht. „Azt mondjuk az embereknek, hogy költözzenek délre. A Hamász el tudná mozgatni őket, ha törődnének velük – ez az ő felelősségük.”

Azt is javasolja, hogy a menekülő gázaiak szálljanak meg rokonoknál, vagy vegyenek sátrat. Úgy véli: „találnak majd szállást”. Az IDF szóvivője szerint a múlt szombati támadás „olyasmi, amit nemzetként soha nem tapasztaltunk a holokauszt óta. Amit szombaton láttunk, az a háborús bűn. (…) Mi nem veszítjük el az emberségünket, mi nem ők vagyunk.”

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!