Az amerikai nagykövetség dolgozóinak egy része elhagyhatja Izraelt

2023. október 14. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai kormány engedélyt adott, hogy az izraeli diplomáciai képviseletein dolgozók egy része és családtagjaik elhagyják Izraelt – közölte az amerikai külügyminisztérium szombaton. A jeruzsálemi amerikai nagykövetség és tel-avivi diplomáciai képviselet azon dolgozóit és családtagjaikat hatalmazták fel a távozásra, akiknek jelenléte nem nélkülözhetetlen az amerikai külképviseletek működtetéséhez.

Ezzel egy időben az amerikai külügyminisztérium frissítette az Izraelre és palesztin területekre kiadott utazási figyelmeztetést. Eszerint „terrorcsoportok, egyedül cselekvő terroristák, valamint egyéb erőszakos szélsőségesek támadásokat terveznek Izraelben, Ciszjordániában és Gázában”. Azt írták, az erőszakos cselekmények figyelmeztetés nélkül, bárhol és bármikor bekövetkezhetnek a turisták által látogatott helyeken, közlekedési csomópontokban, illetve piacokon és bevásárlóközpontokban.

A hivatalos besorolás szerint Izrael és Ciszjordánia esetében az amerikai kormány arra kéri az amerikai állampolgárokat, hogy fontolják meg az utazást, és a Gázai-övezet határának átlépését semmilyen körülmények között sem javasolják.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!