Putyin: Elfogadhatatlanul sok civil áldozattal járna a Gázai övezet elleni offenzíva

2023. október 13. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt üzenete Izraelnek, hogy ne indítsanak szárazföldi hadműveletet a Gázai övezet ellen. Putyin szerint egy ilyen művelet elfogadhatatlanul sok civil áldozattal járna.

„Ami a legfontosabb, hogy a civil áldozatok teljesen elfogadhatatlanok. Most az a legfontosabb, hogy véget vessenek a vérontásnak” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy a nehézfegyverek lakott területeken való alkalmazása „minden fél számára súlyos következményekkel járna”.

„Természetesen mi is látjuk, hogy Izrael olyan támadásnak volt kitéve, amely kegyetlenségében példátlan. És természetesen joga van megvédeni magát, joga van biztosítani békés létét” – mondta Putyin a FÁK-csúcstalálkozó szűk körű ülésén.

Az orosz elnök szerint a palesztin-izraeli konfliktus tárgyalásos megoldásának nincs alternatívája. „A cél az ENSZ kétállami formulájának megvalósítása kell, hogy legyen, amely egy független palesztin állam létrehozását irányozza elő, amelynek fővárosa Kelet-Jeruzsálem lenne, és amely békében és biztonságban élne együtt Izraellel” – mondta Putyin.

(Sky News, Interfax)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!