IDF! IDF! – kiabálták a Hamász terroristái a kibucban

2023. október 13. – 18:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az utóbbi napokban, ahogy az izraeli hadsereg visszaszerezte az ellenőrzést a Gázai övezet körüli kibucokban, egyre több szemtanúi beszámoló lát napvilágot a Hamász fegyvereseinek meglepetésszerű támadásáról. A Negev-sivatagban lévő Kisszufim kibucba többtucatnyi fegyveres hatolt be, és válogatás nélkül betörtek a házakba, ahol civileket gyilkoltak.

A Kfar Aza, egy másik kibuc maradványai a támadás után – Fotó: Gil Cohen-Magen / AFP or licensors
A Kfar Aza, egy másik kibuc maradványai a támadás után – Fotó: Gil Cohen-Magen / AFP or licensors

Szemtanúk szerint a terroristák azzal próbálták előcsalogatni a házaikba zárkózó izraelieket, hogy az Izraeli Védelmi Erő, azaz az IDF katonáinak adták ki magukat.

„Amíg kint voltak, azt kiabálták, hogy »IDF, IDF«, valószínűleg azért, hogy hamis biztonságérzetet keltsenek bennünk, és kimenjünk az utcára. A lakók többsége azonban érezte, hogy valami nincs rendben” – mondta az Ynet Newsnak egy helyi túlélő, Smulik Harel.

A Hamász fegyveresei végeztek a kibucban élő 90 éves Gina Szemiaticcsal is, kirángatták a házában lévő menedékszobából, és a nappalijában lőtték fejbe. Egy helyi családra pedig, miután nem voltak hajlandóak kijönni a házukhoz épített pánikszobából, egyszerűen rágyújtották a házat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!