Egy román-izraeli kettős állampolgárságú katona is meghalt az izraeli fegyveres konfliktusban

2023. október 9. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erőknek egy román-izraeli kettős állampolgárságú tagja is életét vesztette az izraeli fegyveres konfliktusban – erősítette meg hétfőn a külügyminisztérium.

A tárca X(Twitter)-oldalán közzétett bejegyzésben a minisztérium képviselői őszinte részvétüket fejezték ki az elhunyt családjának. „Szolidárisak vagyunk Izraellel ezekben a nehéz pillanatokban. Románia határozottan elítéli az Izrael lakossága elleni támadásokat” – olvasható a bejegyzésben.

Korábban a Várnában tartózkodó Marcel Ciolacu miniszterelnök közölte, hogy egy román állampolgársággal is rendelkező személy is meghalt az izraeli fegyveres konfliktusban.

A közel-keleti háborúra utalva a miniszterelnök kijelentette: a jelenlegi nemzetközi kontextus még nagyobb szolidaritást követel a demokratikus értékeket valló országoktól.

„Románia határozottan elítéli az Izrael és állampolgárai elleni terrortámadásokat. Mély sajnálatomat fejezem ki a támadások áldozataiért, és részvétemet a gyászoló családoknak. Ma kaptuk a hírt, hogy egy román állampolgársággal is rendelkező személy is életét vesztette ezekben a támadásokban, és úgy vélem: Izrael államnak joga van arra, hogy minden erejével megvédje az országot” – mondta Ciolacu.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!