Hivatalos Jevgenyij Prigozsin halála, a genetikai vizsgálatok megerősítették, hogy rajta volt a repülőn

2023. augusztus 27. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

A TASZSZ orosz hírügynökség közlése szerint a vizsgálatokkal a háromfős személyzetet, valamint a hét utast is sikerült azonosítani, és mint kiderült, ezek egybevágnak a gép korábban közölt utaslistájával. Azt hogy két Wagner-vezér rajta volt a lezuhant gépen, szerda este az orosz légügyi hatóság is megerősítette, de így most már biztos, hogy

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-zsoldossereg vezetője és a zsoldossereg másik alapítója, Dmitrij Utkin is életét vesztette a tveri régióban történt balesetben.

Azt egyelőre még mindig nem tudni, hogy pontosan mi történt, de a gép fekete doboza már előkerült, ez alapján pedig kiderülhet, hogy mi okozta a gép lezuhanását és ezzel a fedélzeten utazó tíz ember halálát. Prigozsin gépe pontosan két hónappal a sikertelen puccskísérlete után zuhant le, a történteket a Telexen Rácz András Oroszország-szakértővel, a Corvinus Egyetem oktatójával elemeztük.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!