A német külügyminiszter szerint nem működnek az Oroszországra kivetett gazdasági szankciók

2023. augusztus 24. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oroszországra kivetett szankcióknak „nincs gazdasági hatásuk” a német külügyminiszter szerint. Annalena Baerbockkal még júliusban készítettek interjút egy könyvhöz, ami arról szól, a német kormány hogy reagált az orosz-ukrán háborúra. Ebben azt mondta, „a gazdasági szankcióknak gazdasági hatást kellene kifejteniük. De ez nem így van. Mert a demokráciák logikája nem működik autokráciákban. (…) Megtanultuk, hogy a civilizált kormányok között egyeztetett racionális döntésekkel, racionális intézkedésekkel nem lehet véget vetni ennek a háborúnak”.

A Deutsche Welle szerint viszont a nyugati közgazdászok arról értekeznek, hogy Oroszország elsősorban a hadigazdaságának, valamint a fegyver- és lőszergyártás tömeges növelésének köszönheti a növekedését, viszont ez a növekedés nem fenntartható.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!