Megemelték a terrorkészültséget Svédországban

2023. augusztus 18. – 07:01

Másolás

Vágólapra másolva

Svédországban a második legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget csütörtökön, mivel az országban zajló Korán-égetések tüntetéseket és fegyveres csoportok fenyegetéseit váltották ki a muszlim országokban, írja az AFP.

A Svéd Biztonsági Szolgálat, a SÄPO 2016 óta először emelte a terrorfenyegetettségi szintet egy fokozattal magasabbra, az ötfokú skálán a negyedikre.

A svédek aggódnak, hogy az a kevés iszlámellenes aktivista, akik időről időre nyilvánosan pusztítják a muszlimok szent könyvét, az iszlám szélsőségesek elsődleges célpontjává tette az országot.

Ulf Kristersson miniszterelnök megjegyezte, hogy már korábban is célponttá váltak svéd érdekeltségek külföldön, a múlt hónapban Svédország bagdadi nagykövetségét támadták meg, a múlt héten pedig a bejrúti diplomáciai képviselet ellen kíséreltek meg merényletet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!