22 év börtönt kapott a nő, aki megpróbálta megmérgezni Donald Trumpot

2023. augusztus 18. – 09:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az 56 éves Pascale Ferriert 22 év börtönbüntetésre ítélték biológiai fegyverekkel kapcsolatos vádak miatt, írja a BBC. A nő még januárban elismerte a bűnösségét, elfogadta az ítéletet, és elmondta: sajnálja, hogy a levele nem ért célba, és nem tudta megállítani Trumpot. Aktivistának, nem terroristának tartja magát.

Az akkor elnöki pozíciót betöltő Donald Trumpnak 2020-ban címezte a ricines levelet, de azt elfogták, mielőtt eljuthatott volna a Fehér Házba.

A 22 év lejárta után Ferriert kitoloncolják az Egyesült Államokból, ha mégis visszatér, folyamatos felügyelet alatt kell maradnia.

Ferrier azt is elismerte, hogy hasonló levelet küldött nyolc texasi rendészeti tisztviselőnek is. Bevallotta, hogy a ricint – a ricinus növény feldolgozása során visszamaradt hulladékból készült mérget – quebeci otthonában készítette, és egy borítékba tette a levéllel.

A ricinnek nincs ismert ellenszere. Az USA járványügyi hatósága szerint dózistól függően 36–72 órán belül halált okozhat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!