Elengedné a Kreml a Wagner kezét, leépítések jöhetnek a zsoldoscsoportnál

2023. augusztus 13. – 09:03

Másolás

Vágólapra másolva

Leépítések jöhetnek a Wagner-csoportnál, vagy legalábbis átszervezésekre lesz szükség a pénzügyi nyomás alatt álló zsoldosseregnél, írja vasárnap reggeli összefoglalójában a brit védelmi minisztérium.

A brit hírszerzés információi szerint elképzelhető, hogy a Kreml már nem fogja finanszírozni a Wagnert, a csoport június végi felkelése óta ugyanis az orosz állam több esetben is a zsoldosvezér Jevgenyij Prigozsin érdekeivel szemben hozott döntéseket.

Ha az orosz állam nem finanszírozza többé a Wagnert, akkor a britek szerint legvalószínűbb, hogy a belarusz hatóságok állhatnak majd be a finanszírozásba. A csoport hetek óta folyamatosan költözteti erőit Oroszországból Belaruszba, azonban a britek szerint ha Lukasenkóéknak kellene kifizetni a magánhadsereg szolgálatait, az jelentős és nem kívánt terhet jelentene az ország számára.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!