Mégsem élt tizenkét éve a férje fogságában a német nő, aki állította, tizenkét éve a férje fogságában él

2023. augusztus 8. – 23:31

Másolás

Vágólapra másolva

Egy francia ügyész szerint semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, hogy a férje valóban tizenkét éve fogságban tartotta és bántalmazta volna azt az 53 éves német nőt, aki vasárnap hívta fel a német rendőrséget ezzel a sztorival. Az 55 éves férfit, aki korábban tagadta a vádakat, és állította, hogy a felesége rákos, és ő kezeli, hétfőn vettek őrizetbe, de az ügyész tájékoztatása szerint még kedden ki is engedik – írja a Reuters.

A bizarr történet egy francia rendőrségi forrástól jutott el a sajtóhoz, aki vasárnap az AFP-nek azt mondta, a nőt félmeztelenül, leborotvált hajjal találták meg a pár német határhoz közeli, franciaországi Forbachban lévő otthonának hálószobájában. Az is kiderült, hogy a szoba vasráccsal volt elkerítve, valamint hogy a nő valahogy hozzájuthatott egy telefonhoz, és így tudta felhívni a német rendőrséget. Olivier Glady, az ügyben eljáró ügyész az első vizsgálatok után közölte, hogy a nő egészségi állapota „nem jó”, és azt is hozzátette, hogy a lakásban tíz macska is élt.

Glady elmondta, hogy bár a francia sajtóban megjelent cikkek szerint a vasrácsok a nő benntartására szolgáltak, valószínűbbnek tűnik, hogy ezek a macskák miatt lettek felszerelve. Azt is hozzátette, hogy a korábbi beszámolókkal ellentétben a rendőrök nem találtak vért vagy más, erőszakra utaló jeleket a lakásban, és a nő vizsgálata során sem találtak töréseket vagy zúzódásokat. A vérképe alapján dehidratált sem volt, a vallomása pedig nem volt teljesen konzisztens, így az ügyész szerint rémtörténet helyett legfeljebb egy elhanyagolt betegről lehet szó.

A hétfőn lefolytatott, leírása szerint átfogó rendőrségi és orvosi vizsgálatok alapján Glady kedden már arról számolt be, hogy a nő által leírt helyzet, mely szerint a férje 2011 óta fogságban tartotta, kínozta és erőszakolta őt, nem létezik, a rendőrség ugyanis semmilyen bizonyítékot nem talált erre. Glady azt is elmondta, hogy a házaspár tagjai sem a francia, sem a német egészségügyi rendszerben nincsenek regisztrálva, a családtagjaikkal pedig évek óta nem tartják a kapcsolatot. Az 55 éves férfi egyébként munkanélküli, korábban állítólag Németországban dolgozott.

Az nem derült ki, hogy a nőnek mióta lehet rákja, és hogyan tudja a férje évek óta kezelni úgy, hogy az egészségügyet sem Németországban, sem Franciaországban nem veszik igénybe.

A német Bildnek több környéken lakó is megszólalt az ügy kapcsán, egyikük állítása szerint a férfi évek óta mindenkinek azt mondta, hogy a felesége rákos. Hozzátette, hogy ő sosem látta a nőt, viszont néha hallott sikolyokat a lakásból, amelyeket a nő betegségének tudott be. A férjét nagyon udvarias, rokonszenves férfiként írta le. Egy másik nő azt mondta a Bildnek, hogy utoljára durván tíz éve látta a nőt, és azt hitte, elköltözött vagy meghalt. A rendőrök egyébként 2019-ben egyszer már jártak a házaspár lakásán, akkor semmilyen problémát nem tapasztaltak ott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!