Mégsem élt tizenkét éve a férje fogságában a német nő, aki állította, tizenkét éve a férje fogságában él

2023. augusztus 8. – 23:31

Másolás

Vágólapra másolva

Egy francia ügyész szerint semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, hogy a férje valóban tizenkét éve fogságban tartotta és bántalmazta volna azt az 53 éves német nőt, aki vasárnap hívta fel a német rendőrséget ezzel a sztorival. Az 55 éves férfit, aki korábban tagadta a vádakat, és állította, hogy a felesége rákos, és ő kezeli, hétfőn vettek őrizetbe, de az ügyész tájékoztatása szerint még kedden ki is engedik – írja a Reuters.

A bizarr történet egy francia rendőrségi forrástól jutott el a sajtóhoz, aki vasárnap az AFP-nek azt mondta, a nőt félmeztelenül, leborotvált hajjal találták meg a pár német határhoz közeli, franciaországi Forbachban lévő otthonának hálószobájában. Az is kiderült, hogy a szoba vasráccsal volt elkerítve, valamint hogy a nő valahogy hozzájuthatott egy telefonhoz, és így tudta felhívni a német rendőrséget. Olivier Glady, az ügyben eljáró ügyész az első vizsgálatok után közölte, hogy a nő egészségi állapota „nem jó”, és azt is hozzátette, hogy a lakásban tíz macska is élt.

Glady elmondta, hogy bár a francia sajtóban megjelent cikkek szerint a vasrácsok a nő benntartására szolgáltak, valószínűbbnek tűnik, hogy ezek a macskák miatt lettek felszerelve. Azt is hozzátette, hogy a korábbi beszámolókkal ellentétben a rendőrök nem találtak vért vagy más, erőszakra utaló jeleket a lakásban, és a nő vizsgálata során sem találtak töréseket vagy zúzódásokat. A vérképe alapján dehidratált sem volt, a vallomása pedig nem volt teljesen konzisztens, így az ügyész szerint rémtörténet helyett legfeljebb egy elhanyagolt betegről lehet szó.

A hétfőn lefolytatott, leírása szerint átfogó rendőrségi és orvosi vizsgálatok alapján Glady kedden már arról számolt be, hogy a nő által leírt helyzet, mely szerint a férje 2011 óta fogságban tartotta, kínozta és erőszakolta őt, nem létezik, a rendőrség ugyanis semmilyen bizonyítékot nem talált erre. Glady azt is elmondta, hogy a házaspár tagjai sem a francia, sem a német egészségügyi rendszerben nincsenek regisztrálva, a családtagjaikkal pedig évek óta nem tartják a kapcsolatot. Az 55 éves férfi egyébként munkanélküli, korábban állítólag Németországban dolgozott.

Az nem derült ki, hogy a nőnek mióta lehet rákja, és hogyan tudja a férje évek óta kezelni úgy, hogy az egészségügyet sem Németországban, sem Franciaországban nem veszik igénybe.

A német Bildnek több környéken lakó is megszólalt az ügy kapcsán, egyikük állítása szerint a férfi évek óta mindenkinek azt mondta, hogy a felesége rákos. Hozzátette, hogy ő sosem látta a nőt, viszont néha hallott sikolyokat a lakásból, amelyeket a nő betegségének tudott be. A férjét nagyon udvarias, rokonszenves férfiként írta le. Egy másik nő azt mondta a Bildnek, hogy utoljára durván tíz éve látta a nőt, és azt hitte, elköltözött vagy meghalt. A rendőrök egyébként 2019-ben egyszer már jártak a házaspár lakásán, akkor semmilyen problémát nem tapasztaltak ott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!