12 órába telt, míg a sajtkészítő mestert kiásták a 40 kilós sajtkorongok alól

2023. augusztus 7. – 19:21

Másolás

Vágólapra másolva

Egy eltört polcról lezúduló 40 kilós sajtkorongok által indított sajtlavina temetett maga alá egy észak-olaszországi sajtüzem-tulajdonost. A halálos baleset a lombardiai Romano település egyik, parmezán jellegű keménysajtot (az itthon is mindenhol kapható Grana Padanót) készítő üzemének érlelőjében történt vasárnap este.

Az üzem raktárában 25 ezer korongnyi sajtot érleltek a körülbelül tíz méter magas fémállványzaton. A sajtüzem 74 éves tulajdonosa, Giacomo Chiapparini vasárnap este kilenc körül épp a helyiségben ellenőrizte a gigantikus sajtgurigák automatikus megforgatását és tisztítását végző robot működését, amikor az egyik polc megroggyant. Az alázúduló sajtkorongok a hatóságok beszámolója szerint „dominóként döntötték fel” a polcokat, melyek felborulva levetették magukról terhüket. A tűzoltókat este kilenckor riasztották a családtagok, de

tizenkét óra kellett ahhoz, hogy puszta kézzel kiássák az áldozatot a sajttömbök és az összedőlt polcok alól.

(MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!