Sártenger lett a világ legnagyobb heavy metal fesztiválja, korlátozzák a bulizók számát

2023. augusztus 2. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

A világ legnagyobb heavy metal zenei fesztiválja, a Wacken Open Air (W:O:A) kénytelen volt korlátozni a látogatók számát, miután a heves esőzések sártengerré változtatták a helyszínt – írja a France24.

Fesztiválozók küzdenek a sárral Wackenben – Fotó: Axel Heimken / AFP Fesztiválozók küzdenek a sárral Wackenben – Fotó: Axel Heimken / AFP
Fesztiválozók küzdenek a sárral Wackenben – Fotó: Axel Heimken / AFP

A fesztivál szerdán nyílt, négy napig tart, és nyolc színpadon 150 zenekart lehet megnézni. Az eső miatt azonban a 85 ezer helyett a teljes közönségszámot a már jelenlévő 50 ezer főre kell korlátozniuk a szervezőknek. A belépőárusítást is leállították, és azoknak, akik nem érkeztek meg keddig a helyszínre, azt tanácsolják, hogy forduljanak vissza, menjenek haza.

A szervezők a közösségi médiában a „kedves metálosoknak” küldött üzeneteikben sajnálkozásukat fejezték ki.

„Mindent megpróbáltunk, de sajnos nem tudunk senkit sem beengedni a Szentföldre”

– írták. A szervezők még nem döntötték el, hogy visszatérítik-e a pénzt azoknak, akiket végül nem fognak tudni beengedni, vagy inkább ingyen jegyet adnak neki a jövő évi fesztiválra. Elmondásuk szerint még soha nem kellett ilyen döntést hozniuk a fesztivál történetében.

Fesztiválozók segítenek betolni egy kisteherautót a fesztiválra – Fotó: Sandrine Mulas / Hans Lucas / AFP
Fesztiválozók segítenek betolni egy kisteherautót a fesztiválra – Fotó: Sandrine Mulas / Hans Lucas / AFP

Az időjárás-előrejelzések szerint az esőzés folytatódni fog. Azok a fesztiválozók, akiknek sikerült bejutniuk a helyszínre, örülnek a döntésnek. Lene Fuchs azt mondta, hogy a szervezők mindent megtettek a körülményekhez képest. Egyesek szerint viszont az egész rendezvényt le kéne fújni, mert a bokáig érő sárban balesetveszélyes lesz botorkálni, főleg esténként, ittasan.

Az 1989-ben indult Wacken a világ legnagyobb heavy metal találkozója, ami rendszeresen felvonultatja a szcéna legnagyobb bandáit. A brit Iron Maiden, az amerikai thrash metal együttes Megadeth és a folk-punk Dropkick Murphys is a fellépők között szerepel idén.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!