Zelenszkij: Egyetlen Patriotot sem semmisítettek meg az oroszok

2023. június 19. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok által áprilisban Ukrajnának átadott Patriot légvédelmi és rakétavédelmi rendszerek – Oroszország állításaival ellentétben – még mindig működnek – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a vasárnap esti beszédében. „Még mindig itt vannak, működnek, mindegyik lövi az orosz rakétákat. A lehető leghatékonyabban. Egyetlen Patriotot sem semmisítettek meg!” – mondta Zelenszkij.

Úgy tűnik, ez egyfajta válasz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, aki a múlt heti szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon azt állította, hogy öt Patriot-rendszert semmisítettek meg Kijev közelében.

Zelenszkij a beszédében köszönetet mondott „az ég védelmezőinek”, köztük az ukrán pilótáknak is, mondván, hogy az elmúlt héten „több mint száz légicsapást mértek az ellenséges állásokra és hátországokra”, miközben közel három tucat rakétát és mintegy ötven támadó drónt semmisítettek meg.

„Oroszország el fogja veszíteni a megszállt területeket. Nincs és nem is lesz alternatívája a megszállás megszüntetésére tett lépéseinknek. Csapataink előrenyomulnak, pozícióról pozícióra, lépésről lépésre haladunk előre” – mondta az ukrán elnök.


A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!