ISW: Az ukránok átmenetileg leállíthatták az ellentámadásukat, hogy átértékeljék a taktikájukat

2023. június 19. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán erők átmenetileg leállíthatták az ellentámadásukat, hogy átértékeljék taktikájukat a jövőbeli műveletekhez – állítja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) agytröszt friss jelentése. Hozzátették: a műveleti szünetek a nagyobb offenzívák általános jellemzői, és az ilyen szünetek nem jelenti az ukrán ellentámadás végét.

A jelentésben arra is kitértek, hogy az észt védelmi erők hírszerzési központjának ezredese, Margo Grosberg június 16-án azt mondta, értékelése szerint „a következő hét napban nem fogunk ukrán offenzívát látni”. Ehhez hasonlóan a Wall Street Journal június 17-én arról számolt be, hogy az ukrán erők „az elmúlt napokban többnyire szüneteltették előrenyomulásukat”, mivel a kijevi parancsnokság felülvizsgálja a taktikát. Ezek a jelentések összhangban vannak az ISW közelmúltbeli megfigyeléseivel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!