ENSZ: Oroszország megtagadta, hogy segélyszállítmányokat juttassanak el az elárasztott herszoni területekre

2023. június 19. – 08:27

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország megtagadta, hogy segélyszállítmányokat juttassanak el a Nova Kahovka-i gát felrobbantása után elárasztott herszoni területekre – állítja az Egyesült Nemzetek Szervezete.

„Az orosz kormány mindeddig elutasította a kérésünket, hogy beléphessünk az ideiglenes katonai ellenőrzés alatt álló területekre. Az ENSZ továbbra is azon lesz, hogy a szükséges hozzáférést megszerezze. Sürgetjük az orosz hatóságokat, hogy a nemzetközi humanitárius jog szerinti kötelezettségeiknek megfelelően járjanak el” – mondta Denise Brown, az ENSZ ukrajnai humanitárius koordinátora.

Korábban az ukrán és az orosz hatóságok azt közölték, hogy az árvíz halálos áldozatainak száma 52-re emelkedett. Orosz tisztviselők szerint 35 ember halt meg a Moszkva által ellenőrzött területeken, míg az ukrán belügyminisztérium adatai szerint 17-en meghaltak és 31-en eltűntek az Ukrajna ellenőrzése alatt álló területeteken. Mindkét oldalon több mint 11 ezer embert evakuáltak – jelentette a Reuters.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!