Jelzőrendszeri hiba okozhatta a halálos vonatbalesetet Indiában

2023. június 4. – 17:53

Másolás

Vágólapra másolva

Egy jelzőrendszeri hiba okozhatta a horrorisztikus vonatbalesetet az indiai Orisza államban pénteken, írja a Sky News. Egy magas rangú vasúti tisztviselő, Jaya Verma Sinha szerint a meghibásodás miatt a Coromandel Express hibás jelzést kapott, és tévesen váltott vágányt, ami két ütközést is okozott két percen belül: a tévesen váltó vonat belerohant egy tehervonatba, majd az ütközés hatására a Coromandel kocsik egy része a szomszédos sínpáron kötöttek ki, ami miatt a szembejövő vonat, a Howrah Superfast Express is kisiklott.

Sinha szerint „az sem kizárt”, hogy valaki szándékosan okozta a balesetet, az indiai vasútért felelős miniszter, Ashwini Vaishnaw szerint a részletesebb vizsgálat után többet tudnak a szerencsétlenség okáról és arról, ki hibázott. A miniszter azt is hozzátette, hogy az elhunytak családjainak egymillió rúpiás (több mint négymillió forintos) kártérítést fizetnek.

A hatóságok vasárnap befejezték a mentési munkálatokat, a Sky News azt írja, balesetnek 275 halálos áldozata és közel 1200 sebesültje van.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!