Zelenszkij tanácsadója szerint Orbán Viktor szándékosan megalázza Európát az abszurd álláspontjával

2023. június 2. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Éles kritikát fogalmazott meg a magyar miniszterelnökkel kapcsolatban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója – írja a Sky News alapján a Telex. Mihaljo Podoljak arra reagált, hogy Orbán Viktor múlt héten a katari gazdasági fórumon azt mondta, az ukrán katonai erőfeszítések kudarcra vannak ítélve, és a még több segély csak még több halálhoz vezetne.

„Emberileg ez tragikus, és a szívünk az ukránokkal van. De most politikusként beszélek, akinek az a feladata, hogy emberéleteket mentsen. Esélytelen, hogy megnyerjék ezt a háborút” – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

„Ha a magyar miniszterelnök valóban aggódik az áldozatok miatt, akkor hívja fel a barátját, Putyint, és kérje meg, hogy vonja ki az orosz fegyveres erőket Ukrajna nemzetközileg elismert határairól” – mondta Podoljak.

Az ukrán elnöki tanácsadó szerint Orbán álláspontja abszurd, sértő, és egész Európára nézve megalázó. Podoljak szerint Orbán a kijelentéseivel gyakorlatilag mentegeti Putyin terrorista akcióit, ezzel pedig a nemzetközi jogot is megsérti.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!