Minden eddiginél nagyobb dróntámadás érte az éjjel Kijevet

2023. május 28. – 14:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán légierő tájékoztatása szerint összesen 54 kamikaze drónt indítottak útnak az oroszok különböző célpontok felé, ebből 52-t sikerült leszedni. A drónok nagy része Kijev irányába repült, az ukránok szerint csak itt több mint 40 drónt lőttek le, de ezt az információt sem lehet megerősíteni független forrásból. Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko azt mondta, egy ember meghalt egy benzinkút közelében, ahová az egyik drón maradványai hullottak le, egy nő pedig megsérült, írja a Telex.

Klicsko a közösségi médiában minden kijevit arra figyelmeztetett, hogy számítsanak további dróntámadásokra, és lehetőleg tartózkodjanak védett helyen. Tájékoztatása szerint a lehulló drónmaradványok miatt legalább két magasabb épület lángra kapott a fővárosban, és állítólag több raktár is kigyulladt. A támadásokat ezúttal a hagyományosan május utolsó hétvégéjén tartott Kijev-napra időzítették az oroszok, amely békeidőben népszerű ünnepnek számít.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!