2024-től nem vihetik magukkal családjaikat az Egyesült Királyságba érkező külföldi tanulók

2023. május 23. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

Új szabályok vonatkoznak azokra a nemzetközi hallgatókra, akik 2024-ben kezdik el tanulmányaikat az Egyesült Királyságban: nem vihetik magukkal családjukat, ugyanis a felmérések szerint az utóbbi időben a diákokkal érkező hozzátartozók száma, így az országba érkező bevándorlók száma a többszörösére nőtt. A Downing Street szóvivője a SkyNewsnak azt nyilatkozta, hogy

2022-ben mintegy 136 000 vízumkérelmet fogadtak el, amiket külföldről érkező hallgatók családtagjai indítványozták. Ez a szám nyolcszor több, mint 2019-ben.

Ez azonban gátolja a kormány bevándorláscsökkentő törekvéseit. A belügyminiszter Suella Braverman szerint ezért is van szükség a javaslatra, ami lehetővé teszi a nemzetközi hallgatók taníttatását, visszaszorítja azoknak a számát, akik ezt a lehetőséget kihasználva, illegális úton-módon jutnak be az országba, valamint csökkentheti a nettó migrációs számokat, amik a – még nem publikált – hivatalos statisztikák szerint a közelmúltban több százezerrel növekedtek.

A kormány javaslata szerint csak egy esetben nem kell figyelemben venni a jövő januártól életbe lépő új szabályt, ha a külföldről érkező hallgató olyan posztgraduális képzésben vesz részt, ami kutatási programnak minősül.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!