2024-től nem vihetik magukkal családjaikat az Egyesült Királyságba érkező külföldi tanulók

2023. május 23. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

Új szabályok vonatkoznak azokra a nemzetközi hallgatókra, akik 2024-ben kezdik el tanulmányaikat az Egyesült Királyságban: nem vihetik magukkal családjukat, ugyanis a felmérések szerint az utóbbi időben a diákokkal érkező hozzátartozók száma, így az országba érkező bevándorlók száma a többszörösére nőtt. A Downing Street szóvivője a SkyNewsnak azt nyilatkozta, hogy

2022-ben mintegy 136 000 vízumkérelmet fogadtak el, amiket külföldről érkező hallgatók családtagjai indítványozták. Ez a szám nyolcszor több, mint 2019-ben.

Ez azonban gátolja a kormány bevándorláscsökkentő törekvéseit. A belügyminiszter Suella Braverman szerint ezért is van szükség a javaslatra, ami lehetővé teszi a nemzetközi hallgatók taníttatását, visszaszorítja azoknak a számát, akik ezt a lehetőséget kihasználva, illegális úton-módon jutnak be az országba, valamint csökkentheti a nettó migrációs számokat, amik a – még nem publikált – hivatalos statisztikák szerint a közelmúltban több százezerrel növekedtek.

A kormány javaslata szerint csak egy esetben nem kell figyelemben venni a jövő januártól életbe lépő új szabályt, ha a külföldről érkező hallgató olyan posztgraduális képzésben vesz részt, ami kutatási programnak minősül.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!