Musk szerint Sorosról szóló bejegyzése nem volt antiszemita

2023. május 18. – 06:47

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk nem tartja antiszemitának Soros Györgyről tett kijelentését, és fenntartja véleményét, amely szerint a magyar származású üzletember gyűlöli az emberiséget és célja civilizáció alapszövetének szétszakítása – írta az MTI.

A Tesla alapító-vezérigazgatója, a Twitter tulajdonosa a közösségimédia-oldalon hétfőn tett közzé egy bejegyzést, amelyben a magyar származású befektető-üzletembert az X-Men emberfeletti hatalommal rendelkező negatív figurájához, Magnetóhoz hasonlította. A megjegyzés komoly vitát váltott ki a közösségi oldalon és az amerikai médiában, amire Elon Musk azzal reagált: nem gondolná, hogy Soros Györgyöt a jó szándék mozgatná.

A megjegyzés nyomán Elon Muskot szélsőjobboldali retorikával vádolta meg az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League) elnöke. Jonathan Greenblatt, a civil aktivista szervezet vezetője kifejtette, hogy az Elon Musk által tett megjegyzésekhez hasonlók megerősítik a szélsőségeseket.

Elon Musk kedden az CNBC televíziócsatornának adott interjúban elmondta, hogy fenntartja véleményét, amelyhez joga van, hiszen ez a szólásszabadság lényege.

Arra a felvetésre, hogy a megjegyzése következménye üzleti szempontból hátránnyal járhat vállalkozása, a Tesla számára, az üzletember azt válaszolta: „Azt mondok, amit akarok, és ha ennek következménye pénzvesztés, hát legyen.”

Az izraeli külügyminisztérium magas szintű tisztségviselője kedden Elon Musk megjegyzését „antiszemita ízűnek” nevezte.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!