Robbanás történt egy német toronyházban, egy vírustagadó összeesküvéselmélet-hívőn ütött rajta a rendőrség

2023. május 11. – 17:52

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt a németországi Ratingen egyik toronyházában, írja a Spiegelre hivatkozva a 444. Tíz tűzoltó és két rendőr is súlyosan megsérült.

A Spiegel szerint a rendőrség éppen egy vírustagadó, oltásellenes összeesküvés-hívő személy ellen intézkedtek, részleteket azonban nem közöltek a hatóságok arról, hogy hogyan történt pontosan a robbanás.

Egy riporter szerint az érintett toronyházban végzett művelet során számos durranást lehetett hallani. A füst a toronyház legfelső emeletén lévő lakásból jött, a szomszédos lakás erkélyén pedig mesterlövészek voltak.

A lakóközösség csütörtök délelőtt 10 óra környékén hívta a rendőrséget, mert az egyik lakos postaládája zsúfolásig megtelt, ezért azt gyanították, magatehetetlen állapotban lehet az illető, írja a 444. A rendőrség kivonult a helyszínre, majd mivel nem jutottak be a házba, a tűzoltókat is kihívták. Úgy tudni, hogy a lakásban egy anya-fia páros él. A férfi került végül szembe a rendőrökkel, és egy eddig azonosítatlan eszközzel robbantott. A hatóságok ennél többet egyelőre nem osztottak meg a történtekről.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!