Lövöldözés volt egy texasi bevásárlóközpontban, kilencen meghaltak, az elkövetőt lelőtték

2023. május 7. – 07:38

Másolás

Vágólapra másolva

Kilencen meghaltak, amikor szombaton lövöldözés tört ki egy texasi outlet centerben, a hatóságok közlése szerint a mészárlást vélhetően egyedül végrehajtó elkövető is meghalt – őt egy rendőr lőtte le. A CNN értesülései szerint a lövöldözésben legalább heten megsebesültek, a legfiatalabb közöttük egy 5 éves gyerek. A sérültek közül hármat sürgősen műteni is kellett.

A Texas állambeli Allen rendőrfőnöke az eset után elmondta, hogy a rendőrök a riasztás után tudatosan és határozottan tartottak a lövések hangja felé, hogy mielőbb ártalmatlanítani tudják a lövöldözőt. Szemtanúk beszámolója alapján az elkövető válogatás nélkül kezdett tüzelni a bevásárló tömegre. A helyszínen tartózkodók elmondása szerint az elkövető fekete ruhát és taktikai, katonai felszereléseket viselt.

„Körülbelül tíz pukkanást hallottam, aztán még tíz-tizenöt lövést, aztán láttuk ezt a fickót, aki teljesen feketébe volt öltözve, mellényt viselt, és csak lövöldözött az emberekre” – idézte cikkében a BBC az egyik túlélőt, aki hozzátette, hogy az üzlet hátsó részében bújtak el. A hatóságok szerint a lövöldözés idején több százan voltak az outlet áruházban.

A BBC felidézi, hogy a Fegyveres Erőszak Archívum nevű civil szervezet adatai szerint idén már több mint 198 olyan tömeges lövöldözés volt eddig, amelyben legalább négy embert meglőttek a lövöldözőn kívül. Ez 2016 óta a legmagasabb szám az év adott időszakát nézve.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!