Maia Sandu üdvözli az EU döntését a chişinăui oroszbarátok szankcionálásáról

2023. május 1. – 12:40

Másolás

Vágólapra másolva

Maia Sandu moldovai elnök üdvözölte az Európai Unió Tanácsának azon döntését, hogy szankcionálja azokat, akik részt vesznek az országa elleni destabilizáló akciókban, és veszélyeztetik annak szuverenitását és függetlenségét, jogállamiságát, stabilitását vagy biztonságát, és köszönetet mondott Romániának a kezdeményezés támogatásáért, írja a Digi24.

„Ennek a döntésnek köszönhetően az Európai Unió befagyaszthatja a vagyonukat, és megakadályozhatja azoknak az embereknek az EU-ba való belépését, akik aláássák a demokratikus politikai folyamatot, vagy megpróbálják megdönteni az alkotmányos rendet, többek között erőszakos cselekményekkel” – idézte Maia Sandut a news.ro.

A moldovai elnök hangsúlyozta, hogy a korlátozó intézkedések a közpénzek elsikkasztásában érintett személyekre is vonatkozhatnak, akik képesek lennének átvenni az irányítást vagy súlyosan befolyásolni az állami intézmények munkáját.

„A szankciórendszer elfogadása egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az EU támogatja Moldovát, európai utunkat, valamint a régió békéjének és stabilitásának biztosítását” – jelentette ki Maia Sandu.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!