Sokkal korábban és sokkal szélesebb körben szivárogtathatott NATO-dokumentumokat a kiábrándult Nemzeti Gárdás

2023. április 22. – 16:13

Másolás

Vágólapra másolva


A NATO-dokumentumok kiszivárogtatásával vádolt Jack Teixeira korábban és sokkal nagyobb közönséggel is osztott meg a titkos információkat, szemlézte a New York Times riportját a Telex.

A Telex közlése szerint, a 21 éves informatikus a Nemzeti Gárdának dolgozott, kiábrándult az Egyesült Államok kormányából és a rendészeti szervekből, de az eddigi információk alapján nem orosz kém. Teixeirát április 13-án vették őrizetbe.

A New York Times által megvizsgált közösségi médiás bejegyzések alapján a férfi az eddig feltételezettnél sokkal korábban és sokkal szélesebb körben kezdhetett el titkosított dokumentumokat terjeszteni. A Pentagon egyelőre nem kommentálta a lap jelentését.

Az újonnan felfedezett bejegyzések részleteket tartalmaztak az orosz és ukrán áldozatokról, a moszkvai kémügynökségek tevékenységéről és az Ukrajnának nyújtott segélyekről is. A lap szerint az, hogy Teixeira bejegyzései a korábban felbecsültnél is nagyobb felhasználói csoporthoz juthattak el, felveti a kérdést, hogy a hatóságoknak miért nem tűnt fel korábban a tevékenysége.

Az szivárogtatásról ebben a cikkben írtak bővebben róla.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!