Macron titokban azon dolgozhat Kínával, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse Oroszországot és Ukrajnát

2023. április 20. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

A francia elnök állítólag egy titkos terven dolgozik Kínával, hogy Oroszországot és Ukrajnát már idén nyáron tárgyalóasztalhoz ültesse.

A terveket ismerő emberek szerint Macron megbízta külpolitikai tanácsadóját, Emmanuel Bonne-t, hogy működjön együtt Vang Jivel, Kína külpolitikáért felelős államtanácsosával egy olyan terv kidolgozásában, amely a Moszkva és Kijev közötti tárgyalások alapja lehet.

Egy amerikai akadémikus arra hívta fel a figyelmet Macron tervével kapcsolatban, hogy a háború egyetlen elfogadható eredménye az lehet, ha Ukrajna kiűzi területéről az orosz erőket. Fred Hoffman, a Mercyhurst Egyetem hírszerzési tanulmányokkal foglalkozó adjunktusa kiemelte, hogy az oroszok kiűzése Putyin bukását eredményezné, ami szerinte mindenkinek, köztük Franciaországnak is jó lenne.

(Sky News)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!