A britek több mint fele nem akarja, hogy közpénzből koronázzák III. Károlyt

2023. április 19. – 07:52

Másolás

Vágólapra másolva

A britek több mint fele nem akarja, hogy III. Károly király közelgő megkoronázását az adófizetők finanszírozzák, derült ki egy új közvélemény-kutatásból.

A YouGov kutatása szerint a válaszadók 51 százaléka gondolja úgy, hogy a május 6-i koronázási ceremóniát nem a kormánynak kellene fizetnie. Ezzel szemben a megkérdezettek csaknem egyharmada, 32 százalék mondta, hogy közpénzből is mehet az ünneplés, míg körülbelül 18 százaléknak nem volt véleménye a témában.

Nem csoda, hogy a ceremóniát ilyen ellenérzés fogadja: az Egyesült Királyságban is megélhetési válság van, a köz- és a magánszektorban alkalmazottak jelentős része sztrájkol, miközben a magas infláció felemészti a bevételeket.

A kormány egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyibe fog kerülni a koronázás a briteknek, de azért lehet tudni, hogy nem lesz olcsó: május 6-án szombaton a Westminster Abbey-ben tartott ceremónia után május 7-én, vasárnap a Windsori kastélyban koncertet is tartanak. Az előrejelzések szerint több tízmillió fontra is rúghat a végösszeg.

Május 8-án, hétfőn plusz munkaszüneti napot is kap az ország, ami további gazdasági költséggel jár.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!