Lelőttek egy 20 éves nőt New Yorkban, mert barátaival rossz felhajtón parkoltak le

2023. április 18. – 19:34

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt hét szombaton lelőttek egy húszéves nőt, aki barátaival véletlenül rossz felhajtón parkoltak le, miközben barátjuk házát keresték a New York északi részén fekvő Hebron városában – írja a CNN.

A lelőtt lány, Kaylin Gillis és barátai Kevin Monahan házának felhajtóján álltak meg, a 65 éves férfi ezután kétszer lőtt az ismeretlen kocsira, az egyik lövés az autót találta el, míg a másik a kocsiban ülő Gillist – közölte Jeffrey Murphy Washington megyei seriff hétfőn egy sajtótájékoztatón. A lövések után Gillis és barátai a közeli Salembe hajtottak, ahol már volt rendes térerő, és tudták tárcsázni a 911-es segélyhívót. A kiérkező mentőcsapat megkezdte a fiatal nő újraélesztését, de Gillist már nem lehetett megmenteni.

A rendőrök később Kevin Monahan házához hajtottak, a férfit őrizetbe vették, és hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssel vádolják. A feltételezések szerint Gillis és barátai nem szálltak ki az autóból, semmi interakció nem volt köztük és a ház tulajdonosa között. Így Monahan nem érezhette magát fenyegetve, tehát nem volt indokolt az sem, hogy a férfi fegyveréért nyúljon és tüzet nyisson.

A történtek után Gillis részére létrehoztak egy GoFoundMe-oldalt, ahol már több mint 50 ezer dollár gyűjt össze. Az adományt Gillis családja a temetésre fogja költeni.

Kaylin Gillis történetéhez hasonló az, ami egy Missouri állambeli fiúval történt. Ralph Yarlt múlt hét csütörtökön lőttek fejen és karon azért, mert rossz ajtón kopogtatott, mikor a testvéreit kereste. A 16 éves fiút életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, az állapota jelenleg stabil. Számára a nagynénje hozott létre egy GoFundMe-oldalt, ahol kedd reggelig 2,6 millió dollár gyűjt össze.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!