Medvegyev: Egy Oroszország és a NATO közötti közvetlen konfliktusban Lengyelország eltűnne, a hülye miniszterelnökével együtt

2023. április 14. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Oroszország és a NATO közötti közvetlen összecsapás esetén Lengyelország eltűnik, mivel a NATO európai előőrsének számít, írta Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese a Twitteren. Ezzel Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kijelentéseire reagált, írja az Agerpres az EFE ügynökség, valamint a Vedomosztyi című orosz lap nyomán.

„Nem tudom, ki nyer vagy veszít egy ilyen háborúban, de tekintve Lengyelország szerepét a NATO európai előőrseként, ez az ország biztosan eltűnik a hülye miniszterelnökével együtt” – fogalmazott Medvegyev.

Szintén pénteken, de korábban Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök az NBC-nek adott interjújában azt fejtegette, hogy az ukrajnai konfliktusos helyzet még évekig fennmaradhat. Ráadásul szerinte az Ukrajna által az oroszokra mért csapások „nem sértenek semmilyen nemzetközi megállapodást”, mivel Kijev mindössze védekező lépéseket tesz.

Az NBC riporterének az ukrajnai konfliktus kiszélesedésének lehetőségére vonatkozó kérdésére Morawiecki azt mondta, nem aggódik egy ilyen forgatókönyv miatt, mert az „háborút jelentene a NATO és Oroszország között, amelyet Oroszország nagyon gyorsan elveszítene”. A lengyel miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a NATO-országok jelenleg nem részesei az ukrajnai konfliktusnak, csupán katonai és pénzügyi segítséget nyújtanak Kijevnek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!