Pánik a Kremlben, az orvosi konzílium teljes pihenést javasolt Putyinnak

2023. április 10. – 18:40

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin vasárnap „erős fejfájásról, homályos látásról és nyelvzsibbadásról” panaszkodott, sőt azt is elmondta, hogy „részlegesen elvesztette érzékelését a jobb karjában és lábában, amelyek elzsibbadtak” – közölte a General SZVR Telegram-csatorna, amelynek gyakran vannak információi az orosz elnök egészségi állapotáról. Az SZVR szerint, írja a Mirror, Putyint „elsősegélyben” részesítették, és egy „orvosokból álló tanács” gyógyszeres kezelésre és többnapos „teljes pihenésre” utasította. A Kreml szakorvosai azt javasolták, hogy a következő néhány napban mondja le minden programját.

Az SZVR szerint mindeközben délre az orosz elnök állapota javult, estére pedig teljesen stabilizálódott, akkorra az orvosok is megnyugodtak. Putyin közvetlen körében azonban pánikot okozott az elnök hirtelen egészségromlása.

A Telegram-oldal szerint az orvosok már korábban jelezték, hogy Putyin egészsége rohamosan romlik, de az elnöki kör, illetve a családtagok ezeket a figyelmeztetéseket nem vette komolyan. Most viszont ők is azt javasolták Putyinnak, hogy fogadja meg az orvosok, tanácsát, és pihenjen – de mindhiába. Állapotának javulása után az államfő úgy döntött, hogy rövid gyűlést tart a katonai és politikai vezetőkkel.

A találkozón arról kérdezte ezeket, mikor tudják felmutatni azokat a sikereket Kelet-Ukrajnában, amelyeket korábban megígértek. A kitérő válaszok miatt Putyin ideges lett, és felfüggesztette a megbeszélést – közölte a SZVR. Késő este aztán megint fájni kezdett a feje, de a gyógyszer bevétele után el tudott aludni.

Az SZVR végül azt írta, Putyinra nehéz hét vár rengeteg eseménnyel, amelyeknek többségét nem mondhatja le, bár lehet, hogy a dublőrje fogja időnként helyettesíteni.

Az elnök egészségének rohamos romlása miatt a hozzá legközelebb álló személyek nagyon feszültek. Putyin hirtelen halála esetén mindannyian kritikus helyzetbe kerülnének, írja az újság.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!