Két orosz gépet fogtak el a Baltikumban a román vadászrepülők

2023. április 8. – 14:15

Másolás

Vágólapra másolva

A Carpathian Vipers különítmény két F-16-os vadászrepülőgépe a NATO parancsnoksága alatt megerősített légirendészeti misszióban két orosz repülőgépet fogott el pénteken a Baltikumban – közölte a román védelmi minisztérium (MApN) szombaton, adta hírül a Stiripesurse.

A védelmi minisztérium közlése szerint pénteken, mindössze hat nappal azután, hogy átvették a NATO vezette megerősített légirendészeti missziót a balti államokban, a Carpathian Vipers különítmény két F-16-os vadászgépét riasztotta a NATO légi műveleti központja a németországi Uedemben. Két azonosítatlan repülőgépet észleltek, amelyek a NATO felelősségi területén nemzetközi vizek felett repültek.

A légihelyzet tisztázására román repülőgépeket riasztottak. Az elfogást követően a légi járműveket az Orosz Föderációhoz tartozó két Szuhoj Szu-27 Flankerként azonosították. Biztonságosan kikísérték őket a szövetség felelősségi területéről.

„Az első feltartóztatás sikeres végrehajtása a balti államokban végrehajtott légirendészeti misszióban bizonyítja a különítmény haderejének magas szintű harcképességét és a román légierő képességét az F-16-os repülőgépek NATO-missziókban való bevetésére” – idézi a közlemény Cosmin Vladot, az alakulat parancsnokát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!