Nem hívták meg Magyarországot a nagy nemzetközi demokráciacsúcsra

2023. március 25. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai kormány 121 ország vezetőit várja a március 28. és 30. között tartandó demokráciacsúcsra. A rendezvény személyes és virtuális eseményeket foglal magába, amiket Washingtonban és négy partnerországban – Costa Ricában, Dél-Koreában, Hollandiában és Zambiában – tartanak. A Telex arról tudósít, hogy Magyarországot a Trump-pártiság miatt nem hívták meg a csúcsra, de az Orbán-kormányt ez láthatólag nem zavarja.


Joe Biden nem szokta meghívni Donald Trump barátait. Magyarország sem a háború, sem a migráció, sem a gender ügyében nem ért egyet Biden elnök politikájával. Ezekben a kérdésekben Trump elnök úrral értünk egyet

– ezt reagálta a Külgazdasági és Külügyminisztérium arra a hírre, hogy a Biden-adminisztráció idén sem hívta meg Magyarországot a demokráciacsúcsra.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetség szóvivője a Népszava kérdésére azt válaszolta, hogy a 121 külföldi partnert a kormányuknak a demokratikus elvek előmozdítása melletti elkötelezettsége alapján hívták meg. Hasonló demokráciacsúcsot közel másfél éve tartottak 110 ország részvételével, Magyarországot akkor sem hívták meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!