Visszatért Donald Trump a Facebookra

2023. március 18. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

I’M BACK! – jelentette be visszatérését Donald Trump Facebookon. A volt amerikai elnököt 2021. január 6-án, a Capitolium ostroma után tiltotta ki a Meta a Facebookról és az Instagramról is. Trump azt állította több posztban is, hogy ellenfele, Joe Biden csalással nyert az elnökválasztáson.

A vállalat két év után állította vissza Trump fiókját. Nick Clegg, a Meta globális elnöke a döntést azzal indokolta, hogy a közvélemény számára lehetővé kell tenni, hogy értesüljön arról, amit a politikusok mondanak, hogy ennek birtokában a szavazóhelyiségben megalapozott döntés születhessen. A felfüggesztés visszavonása mellett szólt szerinte az is, hogy 2021 januárja óta jelentősen csökkent a közbiztonságot érintő kockázat.

A visszaállításnak köszönhetően ismét élnek Trumpnak azok a bejegyzései is, amelyekben csalással vádolta a legutóbbi választást, amelyet elvesztett Joe Bidennel szemben. A BBC szerint ha Trump ismét megszegi a szabályokat, akkor egy hónaptól két évig terjedő tiltást kaphat a Meta felületein.

Trump novemberben jelentette be, hogy ismét elindul az elnökségért, és „újra naggyá tenné Amerikát”, miután Joe Biden „két év alatt nyomorba döntötte az országot”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!