Egy román állampolgár súlyosan sérült a magyarországi tömegkarambolban

2023. március 12. – 09:32

Egy román állampolgár súlyosan sérült a magyarországi tömegkarambolban
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Három romániai sebesültje is van a magyarországi M1-es autópályán szombat délután bekövetkezett tömegkarambolnak, egyikük súlyosan megsérült. Románia budapesti nagykövetségét telefonon értesítette az egyik állampolgár – tájékoztatott a külügyminisztérium, majd közölték, hogy tovább tartják a kapcsolatot a magyar hatóságokkal és készen állnak konzuli segítséget nyújtani szükség esetén.

Szombaton 42 jármű, köztük 5 kamion ütközött a magyar M1-es autópályán, ezek közül 19 kiégett, köztük az egyik kamion utastere is. A Telex szerint vasárnap reggelre fejezték be a hatóságok a műszaki mentést és a helyszínelést, így újra átadták a forgalomnak a Budapest-Hegyeshalom szakaszt.

A súlyos balesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőttet szállítottak kórházba, akik közül tízen súlyosan sérültek, míg tizenkilencen könnyebben. A mentőalakulatok az egyik kiégett autó roncsai alól egy holttestet emeltek ki.

„Az M1-esen tartottunk Győr fele. Az erős szél porfelhőt fújt az útra, ami rontott a látási viszonyokon. Én egy kisbusz jellegű kocsiban utaztam, hátul ültem. Egyszer nagyot lassult a kocsi, a biztonsági öv megfogott, következett az ütközés, elől kinyíltak a légzsákok. A kocsi motorházának tetejéből fehér füst szállt fel, de valószínűleg még nem égett.

A közelben már volt autó, ami égett.

Szerencsére hátulról már nem jöttek belénk. Kiszálltunk, csak néhány dolgot tudtunk magunkkal vinni, és lejöttünk az autópályáról. Az egész gyorsan történt, és

közben továbbra is fújta a homokot a szél, pánikszerű volt a hangulat. Ahogy terjedtek a lángok, a homok füsttel vegyült.

Az autópályától eltávolodva kisebb-nagyobb pukkanásokat lehetett hallani, valószínűleg a terjedő tűz miatt” – számolt be a Telexnek a történtekről egy olvasó.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!