Tömegbaleset volt Magyarországon: 40-nél is több autó és kamion karambolozott a porviharban

2023. március 11. – 19:36

Tömegbaleset volt Magyarországon: 40-nél is több autó és kamion karambolozott a porviharban
Fotó: Lakatos Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Tömegbaleset történt szombat délután, romániai idő szerint 15 óra 25 perc körül Magyarországon, az M1-es autópályán. A porviharban 40-nél is több autó és kamion karambolozott, 19 közülük ki is gyulladt – írja a Telex.

A katasztrófavédelem információi szerint:

Harminckét személyautó, öt kisteherautó és hat kamion érintett az M1-es autópályán,

Mány térségében történt balesetben, amely a sztráda 30-as kilométerszelvényénél, a Győr felé vezető irányban következett be. A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki.

A rendőrség közlése szerint a balesetben összesen 36 ember sérült meg, melyből egy személy életveszélyes, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Tömeges baleseti protokollnak megfelelően riasztott több mentőhelikoptert is a Mentőszolgálat, tájékoztatott Győrfi Pál szóvivő. A sérültek magas számára való tekintettel több kórházba is szállítják a sérülteket. Győrfi későbbi pontosítása szerint, hogy a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba. A szóvivő információi szerint

a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben,

valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

Frissítés: A román külügyminisztérium közlése szerint három román állampolgár is van a sérültek között, egyikük állapota súlyos. A magyar hatóságok azt közölték a román külüggyel, hogy a sérültek pontos azonosítására csak a sürgősségi orvosi ellátásuk után kerül sor. A tájékoztatás szerint a budapesti román nagykövetség folyamatosan kapcsolatban a magyar hatóságokkal, valamint az érintettek családtagjaival, és a kérések függvényében kész konzuli segítséget nyújtani.

A másik irányban, a Budapest felé vezető oldalon két gépkocsi ütközött össze, ezek a járművek nem égtek ki.

A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez.

A viharos szél és porfelhő nehezítette a mentésben résztvevők munkáját. Információk szerint tűz már nincs a helyszínen, az egységek visszahűtötték és áramtalanították a járműveket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!