Tömegbaleset volt Magyarországon: 40-nél is több autó és kamion karambolozott a porviharban

2023. március 11. – 19:36

Tömegbaleset volt Magyarországon: 40-nél is több autó és kamion karambolozott a porviharban
Fotó: Lakatos Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Tömegbaleset történt szombat délután, romániai idő szerint 15 óra 25 perc körül Magyarországon, az M1-es autópályán. A porviharban 40-nél is több autó és kamion karambolozott, 19 közülük ki is gyulladt – írja a Telex.

A katasztrófavédelem információi szerint:

Harminckét személyautó, öt kisteherautó és hat kamion érintett az M1-es autópályán,

Mány térségében történt balesetben, amely a sztráda 30-as kilométerszelvényénél, a Győr felé vezető irányban következett be. A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki.

A rendőrség közlése szerint a balesetben összesen 36 ember sérült meg, melyből egy személy életveszélyes, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Tömeges baleseti protokollnak megfelelően riasztott több mentőhelikoptert is a Mentőszolgálat, tájékoztatott Győrfi Pál szóvivő. A sérültek magas számára való tekintettel több kórházba is szállítják a sérülteket. Győrfi későbbi pontosítása szerint, hogy a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba. A szóvivő információi szerint

a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben,

valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

Frissítés: A román külügyminisztérium közlése szerint három román állampolgár is van a sérültek között, egyikük állapota súlyos. A magyar hatóságok azt közölték a román külüggyel, hogy a sérültek pontos azonosítására csak a sürgősségi orvosi ellátásuk után kerül sor. A tájékoztatás szerint a budapesti román nagykövetség folyamatosan kapcsolatban a magyar hatóságokkal, valamint az érintettek családtagjaival, és a kérések függvényében kész konzuli segítséget nyújtani.

A másik irányban, a Budapest felé vezető oldalon két gépkocsi ütközött össze, ezek a járművek nem égtek ki.

A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez.

A viharos szél és porfelhő nehezítette a mentésben résztvevők munkáját. Információk szerint tűz már nincs a helyszínen, az egységek visszahűtötték és áramtalanították a járműveket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!