Ki akarta nyitni a vészkijáratot egy Bostonba tartó repülőgépen, majd törött kanállal támadt a személyzetre

2023. március 7. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak egy massachusettsi férfit, miután egy Los Angelesből Bostonba tartó repülőgépen megpróbálta kinyitni a gép vészkijárati ajtaját, majd törött kanállal támadt a gép személyzetére – írja a Guardian a massachusettsi igazságügyi minisztérium közleménye alapján.

A United Airlines 2609-es járatán 45 perccel a leszállás előtt megszólalt a riasztó, mert a gép egyik vészkijárati ajtaján valaki elmozdította a zárókart, amiért a személyzet a gép egyik gyanúsan viselkedő utasát, Francisco Severo Torrest vonta felelősségre. A gyanúsítgatás nem tetszett a 33 éves massachusettsi férfinak, agresszív volt, és azt követelte, bizonyítsák kamerafelvételekkel, ha úgy gondolják, hogy valóban ő piszkálta meg a zárókart. Torres kirohanása után a személyzet jelentette az esetet a kapitánynak, miszerint a férfi fenyegetést jelent, és sürgették a pilótákat, hogy minél hamarabb szálljanak le.

Torres ekkor felállt az üléséből, és egy törött fémkanállal a kezében többször megütötte az egyik légiutas-kísérőt. A férfit a többi utas segítségével sikerült a gép személyzetének lefognia. Miután a gép leszállt a bostoni Logan nemzetközi repülőtéren, Torrest őrizetbe vették. Tettei után a massachusettsi férfit kitiltották a United Airlines járatairól, a bíróság akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélheti, valamint 250 000 dollárig terjedő pénzbírság kifizetésére is kötelezheti.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!