Ki akarta nyitni a vészkijáratot egy Bostonba tartó repülőgépen, majd törött kanállal támadt a személyzetre

2023. március 7. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak egy massachusettsi férfit, miután egy Los Angelesből Bostonba tartó repülőgépen megpróbálta kinyitni a gép vészkijárati ajtaját, majd törött kanállal támadt a gép személyzetére – írja a Guardian a massachusettsi igazságügyi minisztérium közleménye alapján.

A United Airlines 2609-es járatán 45 perccel a leszállás előtt megszólalt a riasztó, mert a gép egyik vészkijárati ajtaján valaki elmozdította a zárókart, amiért a személyzet a gép egyik gyanúsan viselkedő utasát, Francisco Severo Torrest vonta felelősségre. A gyanúsítgatás nem tetszett a 33 éves massachusettsi férfinak, agresszív volt, és azt követelte, bizonyítsák kamerafelvételekkel, ha úgy gondolják, hogy valóban ő piszkálta meg a zárókart. Torres kirohanása után a személyzet jelentette az esetet a kapitánynak, miszerint a férfi fenyegetést jelent, és sürgették a pilótákat, hogy minél hamarabb szálljanak le.

Torres ekkor felállt az üléséből, és egy törött fémkanállal a kezében többször megütötte az egyik légiutas-kísérőt. A férfit a többi utas segítségével sikerült a gép személyzetének lefognia. Miután a gép leszállt a bostoni Logan nemzetközi repülőtéren, Torrest őrizetbe vették. Tettei után a massachusettsi férfit kitiltották a United Airlines járatairól, a bíróság akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélheti, valamint 250 000 dollárig terjedő pénzbírság kifizetésére is kötelezheti.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!