Ukrajna egy NATO-tagországgal gyárt közösen lőszert

2023. február 16. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna egy NATO-tagországgal együtt kezdett tüzérségi lőszer gyártásába, írta közleményében az ukrán védelmi ipari konszern, az Ukroboronprom. Biztonsági okokra hivatkozva azt nem árulták el, hogy melyik országról van szó, csak annyit közöltek, hogy egy közép-európai állam a partnerük, írja a Sky News alapján a Telex.

A kooperációban aknavetőkhöz való, 20 milliméteres lőszert gyártanak. Erre egyébként nagy igény van a harctéren. Natalja Szad, az Ukroboronporm szóvivője azt mondta, hogy ez még csak a kezdet, és hamarosan kiderül, hogy még milyen termékeket tudnak előállítani a partnerországgal.

Szad azt is közölte, hogy a megsérült hadifelszerelés és páncélozott járművek 90-95 százalékát egy mobil szerelőegység a frontvonal közelében javítja meg, míg a súlyosabban sérült felszerelés a gyártóegységekbe szállítják. A szóvivő azt mondta, hogy jobbára maguk végzik a javításukat, de számítanak partnerországokra, hogy még gyorsabbak lehessenek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!