Belarusz orosz helikoptereket és harci repülőket kap

2023. február 5. – 22:42

Másolás

Vágólapra másolva

Belarusz áprilisig Mi-35M típusú harci helikoptereket kap, illetve még az idén Szu-30SzM típusú harci repülőgépek beszerzését tervezi Oroszországtól – írja Andrej Lukjanovics, a belarusz légierő és légvédelem decemberben kinevezett parancsnokának közleménye alapján az MTI.

„Szó szerint néhány hete kaptunk egy új Tor-M2-es (légvédelmi rakéta) üteget, a közeljövőben pedig a légierőnk kap Mi-35M helikoptereket. Igen, ez egy teljes század lesz, kezdetben négy gépet, vagyis egy osztagot kapunk, áprilisra már repülőtereinken lesznek”

– mondta Lukjanovics.

A venezuelai légierő egyik orosz gyártmányú Mi-35M-es helikoptere 2006-ban – Fotó: Alex Guzman / AFP
A venezuelai légierő egyik orosz gyártmányú Mi-35M-es helikoptere 2006-ban – Fotó: Alex Guzman / AFP

A parancsnok szerint a pilótákat már átképezték az új haditechnikára, és már az új személyzettel fogják a helikoptereket áthozni.

„Ebben az évben tervezzük Szu-30SzM repülőgépek vásárlását és átvételét is”

– tette hozzá.

Mint mondta a rádiótechnikai alakulatok eszköztára belarusz gyártmányú, Rosza típusú alacsony frekvenciájú rádiólokációs berendezésekkel és Vosztok típusú rádiólokátorokkal bővül. Hozzátette, hogy mindemellett jelentős mennyiségben terveznek beszerezni levegőből indítható fegyverzetet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!